Musik på Intensiv

Speaker

Levende musik på Intensiv

Aarhus Universitetshospital - Meningsfulde øjeblikke.

Hastigt voksende evidens underbygger at musik medvirker til øget sundhed, velvære, smertelindring og mange andre gavnlige faktorer, der passer perfekt ind en hospitalstankegang. Derfor har Intensiv på Aarhus Universitetshospital, gennem et samarbejde med Det Jyske Musikkonservatorium, bragt den levende musik ind i det intensive rum, hvor musikstuderende spiller for indlagte patienter.

Intensivpatienter beskriver ofte en oplevelse af isolation fra verden udenfor med manglende fornemmelse for tid samt en oplevelse af smerter, stress og meningsløshed. Når musikerne spiller for patienterne, er det et medmenneskeligt og empatisk arrangement, som kan generere et mentalt frirum for patienterne. Det kan bidrage til meningsfulde øjeblikke med det formål at skabe rammerne for velvære og restitution i et højteknologisk miljø.

Pia Dreyer (klinisk sygeplejespecialist, lektor, ph.d.) og Linette Thorn (Specialeansvarlig intensivsygeplejerske, Cand. cur.) vil fortælle om resultaterne fra projektets første pilot, gennemført i perioden november 2019 til februar 2020.

Foto: Tonny Foghmar.

Sted

Aarhus Teater

Tid

11.45 - 12.15

Emne

Meningsfulde øjeblikke 

midt_logo_05_hvid_eps
SST_logo_dansk_Hvid_RGB_2018

Kontakt

Projektleder Mikkel Ottow
mikkel.ottow@ru.rm.dk
+45 40 92 67 09

Presseansvarlig Kim Michelsen
kim.michelsen@ru.rm.dk
+45 24 26 71 01

Billetinfo

Billet erhverves gennem Safeticket. Konferencen er gratis at deltage i.

FÅ BILLET

Baggrund

Kultur som Sundhedsfremme er en konference, der afholdes af Region Midtjylland i samarbejde med Sundhedsstyrelsen.