Mental Sundhed og Psykiatri

Dette sceneskift dykker både ned i den generelle mentale trivsel i nutidens samfund og de kunstneriske muligheder for alvorligt ramte psykiatriske patienter. Mød en række forskellige aktører, der alle arbejdet med kunst i psykiatrien.

Sted

Kommer snart

Sceneskift

Mental Sundhed og Psykiatri

Adresse

Kommer snart

Indhold

Der er stolte traditioner for at bruge kunst og kultur som en del af den psykiatriske praksis, men området er fortsat under stor udvikling. Nye aktører bringer friske perspektiver på banen, og ny viden gør anderledes tilgange mulige. Dette sceneskift dykker både ned i den generelle mentale trivsel i nutidens samfund og de kunstneriske muligheder for alvorligt ramte psykiatriske patienter. Du kan bl.a. møde en prisvindende dramatiker, der selv har en fortid som psykiatrisk patient, en forfatter og psykolog fra Statens Kunstfonds udviklingsprogram "Den unge kunstneriske elite", en frivillig tidligere bruger af? psykiatrien som bidrager med malegrej, blomster og biblioteksbøger og De Danske Hospitalsklovne, som vil fortælle om deres resultater i mødet med psykiatrien.

Søren Dixen (Dramatiker og medstifter af Værestedet Amager), Josefine Graakjær Nielsen (forfatter og psykolog), De Danske Hospitalsklovne, Johanne Uhd (frivillig, Åndehuller i Psykiatrien)

midt_logo_05_hvid_eps
SST_logo_dansk_Hvid_RGB_2018

Kontakt

Projektleder Mikkel Ottow
mikkel.ottow@ru.rm.dk
+45 40 92 67 09

Presseansvarlig Kim Michelsen
kim.michelsen@ru.rm.dk
+45 24 26 71 01

Billetinfo

Billet erhverves gennem Safeticket. Konferencen er gratis at deltage i.

FÅ BILLET

Baggrund

Kultur som Sundhedsfremme er en konference, der afholdes af Region Midtjylland i samarbejde med Sundhedsstyrelsen.