Læseforeningen

Sceneskift-oplæg: Litteratur

Læseforeningen

Læseforeningen er en almennyttig forening, der arbejder i krydsfeltet mellem litteratur, mental sundhedsfremme og socialt udviklingsarbejde. Formålet er at bringe litteraturen ud, hvor den gør gavn, og skabe stærke læsende fællesskaber for mennesker i alle livssituationer og på tværs af sociale lag. Læseforeningen har et særligt fokus på at inddrage mennesker i udsatte livssituationer ved at etablere læsegrupper ind i en række forskellige kontekster, hvor det giver mening i forhold til at nå mennesker i social udsathed eller som kæmper med ensomhed, psykiske sårbarhed eller andre svære livsvilkår. Til det formål uddanner foreningen frivillige læseguider i metoden guidet fælleslæsning og opretter læsegrupper indenfor en række forskellige sektorer på tværs af landet i samarbejde med offentlige og private aktører.

Kernen i Læseforeningens arbejde er metoden "Guidet fælleslæsning". Metoden er udviklet med inspiration fra den succesfulde Liverpoolbaserede organisation The Reader og bragt til Danmark af litteraturforsker Mette Steenberg. Foreningen opstarter og udvikler landsdækkende indsatser med Guidet fælleslæsning for udsatte målgrupper og driver et landsdækkende læseguideprogram med henblik på understøttelse og kvalitetssikring af indsatsen.

Aktuelt har Læseforeningen ca. 150 frivillige tilknyttet som leverer godt 100 ugentlige guidet læsegrupper, flest i Region Hovedstaden, Midtjylland og i Odense.

Region Midtjylland har støttet det banebrydende 4-årige projekt "Tid til læsning", som Læseforeningen står bag i samarbejde med forskere fra Aarhus Universitet samt biblioteker og sundhedsforvaltninger i Viborg, Holstebro, Herning, Ikast-Brande og Horsens kommuner.

Sted

Dokk1

Tid

13.15 - 15.00

Emne

Sceneskift: Litteratur

midt_logo_05_hvid_eps
SST_logo_dansk_Hvid_RGB_2018

Kontakt

Projektleder Mikkel Ottow
mikkel.ottow@ru.rm.dk
+45 40 92 67 09

Presseansvarlig Kim Michelsen
kim.michelsen@ru.rm.dk
+45 24 26 71 01

Billetinfo

Billet erhverves gennem Safeticket. Konferencen er gratis at deltage i.

FÅ BILLET

Baggrund

Kultur som Sundhedsfremme er en konference, der afholdes af Region Midtjylland i samarbejde med Sundhedsstyrelsen.