ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Kreative filmworkshops for mennesker med demens


Projektet "Kreative filmworkshops for mennesker med demens" har til formål at gøre viden og forståelse om demens tilgængelig i børnehøjde gennem et filmisk univers, der kan anvendes som dialogværktøj for børn og voksne. Dette gøres ved, at bedsteforældre med demens og deres børnebørn fortæller deres historier i små animationsfilm, som de selv er medskabere af. Filmene italesætter, hvordan demens påvirker deres relation og skabes gennem tre kreative workshops på Fyn, som Alzheimerforeningen i samarbejde med Demensfællesskabet Fyn, Demens RAC, Kerteminde, Assens og Faaborg-Midtfyn Kommune inviterer til. På de tre workshops bidrager deltagerne aktivt og kreativt med egne værker og fortællinger, og deltagernes figurer, samtaler, interview med mere sammensættes efterfølgende af Perlefilm og animationsfilminstruktør Rikke Hallund til tematiske film.

Introduktion til projektet
John er 67 år og lider af demens. Hans barnebarn Silje har lagt mærke til, at han godt kan blive lidt forvirret, men "det er ikke så vildt endnu". Silje viger ikke fra Johns side, når de er sammen, siger John, men til gengæld kommer han til alle Siljes fodboldkampe, fordi "han godt kan lide mig", siger Silje.

Connie oplever, at hun ikke kan gøre de samme ting, som hun kunne engang, og at det går den forkerte vej - hurtigt. Derfor sørger hun for at gøre ting, som gør hende glad. Det er blandt andet at være sammen med børnebørnene Simon og Alberte.

Anna er optimistisk: Hvis ikke det går på den ene måde, så går det på den anden måde. Hun husker at spise og komme i bad, og børnene kommer, og "hvad skal man så bruge mere". Der er dog lige det der med, at barnebarnet Marlene ikke vil være sygeplejerske alligevel, og det kan Anna ikke forstå - og så vil hun gerne se endnu mere til Marlene, end hun gør. Sammen mindes de en dejlig strandtur, de har været på.

midt_logo_05_hvid_eps

Kontakt

Mikkel Ottow
Projektleder
mikkel.ottow@ru.rm.dk
+45 40 92 67 09

Amalie Møller Christensen
Kommunikationsansvarlig
amachi@rm.dk
+45 24 75 37 95

Baggrund

Kultur som Sundhedsfremme er en digital afløser for den fysiske konference, der skulle have været afholdt 2. september 2020, men som blev aflyst på grund af corona-situationen. Her kan du opleve en lang række digitale oplæg og møde mange af de oplægsholdere, der skulle have deltaget på konferencen.