Erindring og bevægelse

Mød en række foreninger og kulturorganisationer, der bruger dans, sang, teater, fodbold og museumsbesøg til at skabe indsigt i livet med sygdom, og som udvikler nye kulturtilbud til kronisk syge borgere.

Sted

Train

Sceneskift

Erindring og bevægelse

Adresse

Toldbodgade 6
8000 Aarhus C

Indhold

Sygdom forandrer livet. Det ændrer din hverdag, dine handlemuligheder og din identitet. Dette sceneskift berører, hvordan erindring og bevægelse kan bruges aktivt i forhold til forskellige lidelser. Her kan du møde en række foreninger og kulturorganisationer, der bruger dans, sang, teater, fodbold og museumsbesøg til at skabe indsigt i livet med sygdom, og som udvikler nye kulturtilbud til kronisk syge borgere.

Du kan høre om, hvordan de populære lungekor, projektet "Dans med Parkinson" og fodbold for prostatasyge giver borgere helt nye muligheder for bevægelse i hverdagen og større livsglæde. Sceneskiftet dykker også ned i livet med demens. Den gamle By vil fortælle om den internationalt anerkendte "Erindringslejlighed", og så kan du møde Teater Fluks, der bl.a. har skabt en sensorisk teaterforestilling, som både bringer publikum tættere på virkeligheden som dement og de pårørendes oplevelse af sygdommen.

Mød: Den Gamle By, DBU, Lungeforeningen, Parkinsonforeningen og Teater Fluks.

midt_logo_05_hvid_eps
SST_logo_dansk_Hvid_RGB_2018

Kontakt

Projektleder Mikkel Ottow
mikkel.ottow@ru.rm.dk
+45 40 92 67 09

Presseansvarlig Kim Michelsen
kim.michelsen@ru.rm.dk
+45 24 26 71 01

Billetinfo

Billet erhverves gennem Safeticket. Konferencen er gratis at deltage i.

FÅ BILLET

Baggrund

Kultur som Sundhedsfremme er en konference, der afholdes af Region Midtjylland i samarbejde med Sundhedsstyrelsen.